poniedziałek, 30 grudnia 2013

Popcorn


 


Zdziwił mnie jego smak: słodko-słony... Podobno, recepturę przywieźli niemieccy osadnicy. Co  ciekawe, jedzenie popcornu w NZ jest nie tylko popularne w kine, ale również w teatrze. Oprócz standardowych małych paczek, nie stanowi problemu, kupienie 3,5 litrowych wiaderek z popcornem. Producent rekomonduje przetrzymywanie dodatkowych paczek popcornu w zamrażarce, jeżeli chcemy zachować jego świeżość. Dlaczego? Popcorn nie zawiera wilgoci, więc nie zamarza. Efektem współpracy, pomiędzy amerykańską firmą a winnicą z NZ, jest nowy smak popcornu (wina). Na razie, nie ma planów wprowadzenie tego produktu na rynek nowozelandzki. Więcej informacji na temat popcornu z NZ na stronach:
  • http://www.kettlekorn.co.nz/about.html,
  • http://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=10892491.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz