wtorek, 7 stycznia 2014

Awokado



Nasiona awokado zostały przywiezione do NZ około 1900 roku. Główny obszar, na którym awokado jest sadzone to region Bay of Plenty, znajdujący się na półocnej wyspie. Największymi odbiorcami nowozelandzkiego awokado są Australijczycy, Przed przyjazdem tutaj nie wiedzialam, że w NZ te owoce są tak dobre! 


WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SPOŻYCIA 
Awokado zielone-poczekaj 3-5 dni.
Awokado zielono-brązowe-poczekaj 2-3 dni lub jeżeli potrzebujesz twardsze, np. pokrojone w plasterki, właśnie teraz jest odpowiednie.
Awokado brązowe- idealne do jedzenia, do przygotowywania koktajli.

1/2 awokado
1 banan 
1 szklanka mleka
1 łyżeczka miodu lub cukru trzcinowego

Wszystkie składniki wymieszać blenderem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz